ÖSD (Österreichisches Sprachdiplom Deutsch)

Contact

Spl. Tudor Vladimirescu 9
etaj 2, ap. 9
300195 / Timisoara
office@babelcenter.ro
tel. 0256 - 244 400

Program secretariat
Luni - Joi intre 12.00 - 20.00
Vineri
intre 10.00 - 18.00 intre 12.00 - 20.00 in perioadele de inscrieri pentru noile cursuri

Zi de zi descoperim in lumea www noi resurse de invatare. Ne-am gandit ca un ghid in lumea virtuala a invatarii limbilor straine ar putea fi util si pentru tine. Acceseaza sectiunea Links si bucura-te si tu de descoperirile noastre.

 • Invat engleza
 • http://www.videolectures.net/un site ideal pentru cei ce se pregatesc pentru examene academice de limba engleza IELTS sau TOEFL. Aici poti viziona (asculta) cursuri universitare pe diferite teme astfel incat sa te obisnuiesti cu structura, modul de prezentare, viteza cu care este prezentata informatia intr-un curs academic din sistemul anglo-american. Este recomandat sa alegi cursuri scurte, din cat mai multe domenii si sa incerci sa iei notite in timp ce asculti. Succes!http://www.getthepicsure.com/game.htmlVocabularul tau are nevoie de o provocare? Te invitam sa joci Get the picsure! Iti alegi trei litere si trebuie sa ghicesti, ca la spanzuratoare, literele lipsa ce formeaza cuvantul. Avantajul e ca poti deduce cuvantul din trei poze care ti se ofera. In caz ca nu cunosti sensul cuvantului ce se formeaza, poti ajunge direct la defintia sa din wiktionary.http://www.wordia.com/Este un site dedicat definirii sau redefinirii cuvintelor din limba engleza in contextul actual. La fel ca si wikiepedia, utilizatorii au dreptul de a oferi definitii alaturi de definitia oficiala de dictionar (Collins). Ce este interesant insa e faptul ca aceste definitii se fac in format video, astfel cuvintele devenind memorabile odata a
  sociate unui context, unei persoane, unei situatii. In momentul in care te abonezi, poti primi zilnic definitia video a unui cuvant.
  Un alt punct interesant este faptul ca , pe langa etimologia cuvantului, dictionarul da si tweeterologia cuvantului, adica cateva contexte in care cuvantul apare in mesaje tweeter (cel mai fresh si creativ mod in care engleza e folosita in ziua de azi)
  http://www.wordle.net/Daca retii mai bine cuvintele atunci cand le vezi, Wordle este o solutie minunata pentru a-ti personaliza noul vocabular. Introduci orice grup de cuvinte tematic sau din acelasi context si Wordle ti le aranjeaza in culori, fonturi, marimi, directii diferite asfel incat fiecare cuvant sa iasa in evidenta. Poti printa apoi acest minunat norisor de cuvinte si pastra la vedere. Cuvintele vor deveni astfel incetul cu incetul parte a vocabularului tau.http://www.readthewords.com/Daca iti place sa inveti ascultand sau esti nesigur pe pronuntia anumitor cuvinte sau propozitii, acest site te poate ajuta foarte mult.
  Este un site ce foloseste cu success tehnologia text to speech astfel incat orice tip de document word sau pdf poate fi transformat intr-un file audio ce poate fi ascultat online sau salvat ca mp3 si ascultat mai tarziu.
  Acum poti sa iti inregistrezi cuvintele noi sau expresiile pe care vrei sa le inveti, si sa le asculti mereu pe mp3 player, pronuntate in British sau American English.
  http://www.englisch-hilfen.de/en/Un site ideal daca doriti sa va reimprospatati cunostintele de limba engleza, oferind atat exercitii de vocabular si gramatica cat si un suport teoretic. In cadrul explicatiilor de vocabular veti gasi atat informatii culturale utile legate de traditii si obiceiuri englezesti, cat si exemple si teorii legate de domeniul englezei de afaceri.http://www.listen-and-write.com/Acest site va ajuta sa va imbunatatiti abilitatile de ascultare in timp ce ascultati stirile. Utilizand metoda “dictarii”, va ajuta sa va imbunatatiti si scrisul. Puteti selecta atat tipul de stire care va intereseaza cat si nivelul de engleza.http://esl.about.com/About.com. English as 2nd Language ofera studentilor sansa de a-si imbunatati engleza prin intermediul exercitiilor legate de vocabular, gramatica si nu numai. Veti gasi strategii de invatare, va veti descoperi punctele slabe, modul de invatare si veti stabili un nou mod de abordare al invatarii unei limbi straine. Ofera de asemenea sansa de a va pregati pentru examenele internationale, CAE, Toefl, IELTS. http://www.isabelperez.com/songs.htmIti place muzica? Crezi ca poti invata mai usor daca exersezi pe textele cantecelor tale favorite. Iata un site unde poti lucra pas cu pas pe baza versurilor unora din cele mai cunoscute cantece.http://www.bbc.co.uk/worldservice/learningenglish/language/wordsinthenews/index.shtmlCum ar fi sa iti iei stirile direct de pe BBC? In fiecare zi ai acces la un articol de stiri special procesat pentru cei ce invata limba engleza astfel incat sa iti exersezi capacitatea de intelegere dar in acelasi timp sa adaugi zilnic la vocabularul tau expresii si cuvinte noi. http://www.ego4u.com/en/cram-up/grammar/tenses-graphicSite-ul ofera o excelenta prezentare grafica a sistemului de timpuri in limba engleza. Exercitii pe majoritatea problemelor de gramatica, ofera alaturi de explicatii bine structurate, o baza solida pentru cei ce simt nevoia sa fie in largul lor cu gramatica limbii engleze.http://www.teachingenglish.org.uk//try/resources/grammar-movies?mtk=20Atat pentru cei ce invata cat si pentru cei ce predau gramatica limba engleza, site-ul prezinta o serie de filme scurte ce ilustreaza intr-un mod memorabil sensurile structurilor gramaticale de baza. In urma fiecarui film se pot rezolva exercitii ce testeaza intelegerea si utilizarea corecta a respectivei structuri. http://1000words.net/index.php?showimage=283Un site util pentru cei ce doresc sa isi imbunatateasca vocabularul si strategiile pentru descrierea in detaliu a unei imagini. Ideal pentru candidatii la examenele FCE, CAE sau CPE care doresc sa isi imbunatateasca performanta in proba de speaking.http://www.visualthesaurus.com/bee/playPentru cei ce se simt nesiguri in ceea ce priveste scrierea cuvintelor in limba engleza, site-ul ofera un mod provocator de exersare a scrierii si in acelasi timp imbogatire a vocabularului.
 • Invat franceza
 • http://www.adodoc.net/Site-ul prezentat este destinat celor care vor sa invete franceza amuzandu-se. Este plin de benzi desenate si este foarte ofertant ca si tematica. Poti sa selectezi tema care te intereseaza dintr-o multitudine de subiecte actuale.http://www.francaisfacile.comSite-ul asta este foarte bun pentru cei care vor sa studieze mai mult acasa. Are teste si este foarte bogat si din punctul de vedere al gramaticii. Sunt si traduceri si si tot felul de taskuri variate. Exista de asemenea jocuri si povestioare care ajuta la consolidarea vocabularului.Site-ul este destinat atat incepatorilor cat si avansatilor, avand nivele diferite pentru activitatile propuse.http://www.tv5.org/Este un link util pentru iubitorii de film si pentru cei care sunt mereu la curent cu ce este nou. Informatii interesante in limba franceza despre muzica si alte activitati culturale va pot fi de folos pentru dezvoltarea competentelor lingvistice. Exista si exercitii de intelegere a textelor asa ca varianta este binevenita incepand cu nivelul A2.
 • Invat germana
 • http://www.deutschlern.netUn site interactiv si usor de folosit, trebuie doar sa va creati un cont. Aici puteti gasi exercitii de citire, ascultare si vocabular organizate extrem de bine in functie de nivel (de la incepator pana la avansat) si tematica de interes. Temele variaza de la cultura germana pana la noile descoperiri in domeniul tehnicii. http://www.goethe.de/z/jetzt/dejsuch/dejgesch.htmSpecial gandit pentru cei care au deja cel putin un nivel intermediar in limba germana (B1+, B2, C1) acest site al Goethe Institut reprezinta o resursa foarte valoroasa de texte scrise, audio si video si de exercitii pe textele respective. Va veti putea alege textele care va intereseaza cel mai mult pentru ca ele sunt organizate pe tematici.http://leicht-deutsch-lernen.com/newsletterDaca sunteti incepatori si doriti sa va exersati mai mult ascultarea si pronuntia in limba germana puteti face acest lucru cu ajutorul site-ului de mai sus. Va puteti abona gratis prin e-mail si veti primi in decurs de cateva saptamani mai multe povestiri scurte, textele fiind scrise, dar si audio. Toate textele au traducerea in engleza pentru a facilita intelegerea. In cadrul site-ului puteti gasi mai multe povestiri scurte cu texte scrise si audio. Anumite texte au si explicatii de gramatica in functie de gramatica prezentata in povestire. http://deutsch-lerner.blog.de/Cu ajutorului site-ului de mai sus va puteti alatura unei comunitati mai mari cu personae din toata lumea care invata germana ca si limba straina. Pe acest blog puteti gasi o multitudine de exercitii de citit, ascultat, gramatica si vocabular pentru toate nivelurile de limba straina: A1 – C1. Aceste exercitii sunt postate de alte persoane, care exact ca si dvs. doresc sa ajunga sa fie fluenti in limba germana. http://www.hauptstrasse117.uni-jena.de/en/00/index.htmlSite de exercitii de lb. germana pentru incepatori.http://www.bbc.co.uk/languages/german/BBC ofera posibilitatea celor care doresc sa invete germana la un nivel incepator sa foloseasca o metoda interactiva, folosind materiale video. Cursul este destinat in principal persoanelor care doresc sa viziteze Germania, punandu-se accentul pe diferite situatii tipic turistice.http://www.deutsch-lernen.com/Un site pentru cei care doresc sa invete sau imbunatateasca nivelul de limba germana cu un accent pus pe gramatica. Lectiile pentru diferitele niveluri contin explicatii gramaticale structurate potrivite pentru nivelul respectiv si pot oferi de asemenea si posibilitatea de a practica prin exercitii. http://www.dw-world.de/dw/0,,2702,00.htmlDeutsche Welle, un site cu traditie va poate ajuta sa invatati sau sa va imbunatatiti germana online sau downloadand materialele existente. Aici puteti gasi atat materiale scrise cat si audio sau video pentru toate nivelurile de limba, incepator mediu avansat. Pe langa aceasta cei interesati de un anumit domeniu, cum ar fi germana pentru afaceri sau jargonul fotbalistic vor fi foarte multumiti accesand acest site si avand posibilitatea de a invata gratuit exact ce isi doresc.
 • Invat italiana
 • http://www.verdru.be/rete1/index.htmSite recomandat pentru cei care doresc sa aprofundeze gramatica italiana prin exercitii de completare cu corectare automata. Se pot selecta de la probleme elementare de gramatica pana la nivel avansat.http://learn-italian.blogspot.com/Pentru cei care doresc sa invete italiana in mod foarte interactiv deoarece metoda de invatare se bazeaza pe clipuri video care sunt urmate de exercitii de intelegere sau viodeoclipuri de muzica italiana cu versurile alaturate. Este recomandat celor care cunosc italiana la nivel intermediar (mediu).http://www.oneworlditaliano.com/italiano/vocabolario-italiano.htmUn site complex pentru faptul ca ne ajuta sa invatam italiana atat prin exercitii de gramatica, vocabular, dictare, citire dar si pentru ca ne recomanda multe alte surse de invatare a limbii italiene cum ar fi cotidiane importante on-line, radio on-line sau clipuri You-tube cu subiecte de interes general. http://www.bbc.co.uk/languages/italian/Un site interactiv pentru invatarea limbii italiene pentru incepatori.Merita vazut pentru clipurile in diferite situatii comunicationale care ulterior pot fi studiate sub forma de transcriere dialog, exercitii foarte utile de vocabular si gramatica. Este recomandat celor care cunosc si limba engleza (cel putin nivel incepator).

Ai gasit un site interesant de invatare a unei limbi straine? - trimite-ne linkul la office@babelcenter.ro si il vom adauga listei noastre.